Nieuws   Zoeken 

Beppie's mosselsoep
Ingredienten: (4 pers.):
150 gr. gekookte mosselen,
(zonder schelpen).
3 geschilde aardappels.
2 preien.
zout/peper uit de molen.
1/2 eetl. gehakte bleekselderij.
4 dl. visbouillon of kippenboullon).
Bereiding:
Het vocht van de mosselen zeven en aanvullen met 4 dl. bouillon. Kook de aardappels en de prei gaar. (Een prei apart houden!) En wrijf ze door een zeef. (Hiermee word de bouillon gebonden). Breng het geheel weer aan de kook. Snij de overgebleven prei in zeer smalle reepjes en doe dit samen met de mosselen bij de bouillon. Verwarm de soep tot de prei gaar is. Op smaak brengen met peper/zout. En pas voor het opdienen de selderij erbij doen. Stokbroodje erbij en een lekker voorgerecht is geboren. Eet smakelijk!!
Receptnummer: 4158 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Dit jaar zijn de mosselen schandalig duur, dus als je een ander recept wil maken, ik zoek met je mee!!! Groetjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept