Ingredienten: (4 pers.):
2 komkommers, geschild, ontzaad en in stukjes gesneden
3 ons spercibonen geblancheerd
4 groene tomaten, verkrijgbaar bij de Turks/Marokaanse winkels
bosje rucola, gewassen en gesneden (Turkse/Marokaanse winkel of AH
60 cc witte wijnazijn
2 sneden wit brood, zonder korst
1 eetlepel gezouten kappertjes, zout eraf gespoeld
80 cc olijfolie | Bereiding:
Snij de tomaten in partjes, doe deze bij de spercibonen in een kom. Voeg de geblancheerde specibonen en de helft van de rucola toe. Giet azijn over het brood en laat dit 5 minuten weken. Druk de azijn er voorzichtig uit het brood. Maak de dressing, die de overgebleven rucola, de kappertjes en het brood in een keukenmachine. Laat deze gedurende 2 minuten draaien. Voeg dan de olie toe en draai de machine tot zich een emulsie vormt. Schud de dressing door de salade. |