Nieuws   Zoeken 

Reina's Oosterse kipschotel variatie
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets
3 eetl. olie
2 stengels bleekselderij
1 kleine groene paprika
100 gr. champignons
3 eetl. ananasstukjes
150 gr. taugé
1,5 dl. kippebouillon
2 eetl. soja (ketjap)
maizena om te binden
peper en zout
Bereiding:
Kipfilets in smalle reepjes snijden. (Of gesneden kopen). Stengels bleekselderij wassen en in reepjes snijden. Paprika wassen,halveren, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Blik ananasstukjes laten uitlekken. Maak de taugé schoon. Olie verhitten in een grote koekepan of braadpan en bak hierin de reepjes kip snel aan. Kruid met peper en zout. Voeg champignons, bleekselderij en paprika toe en schep alles om. Voeg bouillon, soja of ketjap en ananasstukjes toe en laat alles 10 minuten stoven. Voeg hierna de taugé toe en laat dit goed doorwarmen. Maak de maizena met wat water aan en bind hiermee het stoofvocht. Proef even of er nog peper, zout of soja moet worden toegevoegd. Lekker met rijst
Receptnummer: 4225 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Je kunt deze kipschotel eventueel nog met geschaafde amandelen of met kort in de koekepan geroosterde pinda's bestrooien.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept