Nieuws   Zoeken 

Reina's vegetarische groentenschotel
Ingredienten: (4 pers.):
(Basmati) Rijst
2 uien
350 gr. tahoe
500 gr. gesneden chinese groenten-mix
blikje tomatenpuree
(olijf) olie
ketjap manis
1 theel. kerrie
ketoembar, (koriander)
vetsin
oestersaus
sambal
Bereiding:
Tahoe in dobbelsteentjes snijden en marineren met twee flinke scheuten ketjap. (tussen de 30 min. en 12 uur). Af en toe omscheppen. Rijst volgens verpakking bereiden. Doe ca. 30 ml. olie in een braadpan en laat dit goed heet worden en voeg vervolgens de kerrie toe. Als de kerrie goed sist is de temperatuur goed, voeg dan de in stukjes gesneden uien erbij. Bak de ui in ca. 2 min. al roerend aan en voeg dan de tahoe toe. (de ketjap van de marinade eerst afschenken en nog even bewaren). Bak de tahoe ca. 5 min. (roer zo nu en dan om aankoeken te voorkomen) en doe er dan de groenten-mix bij en schep het geheel goed om. Laat dit ca. 8 min. met half gesloten deksel stoven tot de groenten gaar is. Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree en 1 1/2 theel. van zowel ketoembar, koriander als vestin toe. (Sambal naar smaak) Doe er een scheutje oestersaus bij en breng het geheel op smaak door het toevoegen van een deel van de marinade. Serveren met de rijst. EN event. Kroepoek - Atjar - Seroendeng - Gebakken uitjes en Sambal. En natuurlijk een koud glas bier !!!
Receptnummer: 4234 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept