Nieuws   Zoeken 

Laura's Coq au Vin
Ingredienten: (4 pers.):
6 kipkarbonades en 6 kippenpoten
3 eetlepels bloem
zout en versgemalen peper
3 flinke uien
500 gram champignons
3 teentjes knoflook
1 dl olijfolie
250 gram ontbijtspek, in reepjes of blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 glas cognac
0.5 liter rode wijn
1/4 liter bouillon van een tablet
2 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde
Bereiding:
Voorbereiden: Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen. Roer de bloem met wat zout en peper door elkaar. Haal de stukken kip door de gekruide bloem. Snipper de uien grof. Snijd de schoongenaakte champignons in plakjes. Snipper de knoflook. Bereiden: Verhit de olie in een pan. Bak de kip omscheppend rondom aan. Doe dat eventueel in twee of drie porties en neem ze uit de pan. Laat de ui, de champignons, de knoflook en het ontbijtspek een paar minuten in het achtergebleven bradvet bakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Doe de kip terug in de pan. Flambeer met de cognac (let op dat de afzuigkap niet aanstaat!). Blus af met de wijn en de bouillon en voeg de tijm toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de kip met het deksel schuin op de pan ca. 40 minuten stoven. Schep in die tijd af en toe om. Voeg zonodig een extra scheutje wijn toe. Breng de saus zonodig op smaak met wat zout en peper. Lekker met aardappelpuree, die met een scheutje olijfolie en een paar eetlepels fijngehakte peterselie op smaak is gebracht.
Receptnummer: 4248 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Laura
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept