Ingredienten: (2 pers.):
2 (volkoren) bolletjes
2 dl. magere melk
1 kuipje smeerkaas (100 gr.)
1 tomaat
1 blikje doperwten (200 gr.)
100 gr. oude kaas
2 theel. aardappelmeel
1 el. mosterd
peper
bieslook | Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 gr. Van bolletje kapjes afsnijden en uithollen. Op bakplaat in midden van de oven kapjes en bolletjes ong. 5 minuten knapperig bakken. In braadpan melk en smeerkaas verwarmen totdat de kaas gesmolten is. Af en toe roeren. Intussen doperwten in een zeef uit laten lekken en tomaat in stukjes snijden. Van kaas de korst afsnijden en in stukjes snijden. Aardappelmeel met 1 el. koud water tot een glad papje roeren en aan de hete kaassaus toevoegen. Blijven roeren tot dikgebonden saus. Aan saus toevoegen: tomaat, doperwten, oude kaas en mosterd. Op smaak brengen met peper. Op elk bord een bolletje leggen. Ragout erover verdelen, bieslook erboven fijnknippen en kapje er schuin opleggen. |