Ingredienten: (4 pers.):
1/4 krop ijsbergsla
150 gr. gerookte zalm
150 gr. gerookte heilbot
125 ml zure room
2 el mayonaise
2 el geraspte mierikswortel (potje)
zout en peper
4 tomaten | Bereiding:
Sla in repen van ca. 1 cm snijden. In een kom doen. De zalm en heilbot snijd je ook in repen. De zure room roer je met de mayonaise en mierikswortel tot een sausje. op smaak brengen met zout en peper. De tomaten uithollen, de binnen kant bestrooien met zout en op keukenpapier uit laten lekken. De vis voorzichtig door de sla scheppen. Tomaten vullen met het sausje, wat over is doe je in een schaaltje. Op midden van 4 borden de tomaat zetten, de salade schik je er omheen. Lekker met toast en boter. En het schaaltje met overgebleven saus niet op tafel vergeten te zetten, zoals mij nogal eens overkwam! |