Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo speklappen
1 ui
1 teentje knoflook
schepje suiker
theelepel ketoembar
theelepel djinten
kopje zoete ketjap(van toko maar geen conimex)
koje bouillon (van bouillonblokje) | Bereiding:
Speklapjes klein snijden en met wat boter opzetten op een laag vuur. Ondertussen de ui, knoflook, suiker, ketoembar en de djinten oelekken of in een keukenmachine doen. Bouillonblokje in kopje heet water doen. Hierna de speklapjes lekker knapperig aanbraden. Wanneer deze klaar is de spekjes uit de pan halen en wat vet bewaren om het uienmengsel hierin aan te bakken.(rest vet weggooien) De ketjap hierbij doen en bouillon, goed roeren. Nu weer de speklapjes terug doen in de pan hierbij, gas uit en de speklapjes hierin enkele uren laten staan.Het beste sĀ“morgens of de avond ervoor maken en sĀ“avonds goed opwarmen. serveren met witte rijst en roergebakken spitskool. |