Nieuws   Zoeken 

Bregje's New Yorkse tomatensalade a la Ome Hans
Ingredienten: (3 pers.):
5 Tomaten
1 Sla (soort naar eigen smaak)
Pijnboompitten
Parmezaanse kaas
Mozzarella
Basilicum azijn
Groene Pesto
Zout
Peper
Suiker
Bereiding:
Was de sla. Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes. Meng de basilicum azijn, pesto (1 dessertlepel), scheutje olijfolie, zout, peper en suiker samen in een kopje. Rooster de pijnboompitjes in een koekepan (zonder olie) niet te bruin. Doe in een schaal eerst een bodem sla, daar- overheen een beetje saus uit het kopje, dan wat tomaten en mozzarella, en daaroverheen wat pijnboompitjes. Herhaal dit laag voor laag tot alles op is. Zet de parmezaanse kaas erbij op tafel.
Receptnummer: 4634 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Bregje
Opmerking:
Je kunt met deze basissalade eindeloos varieren door meer dingen eraan toe te voegen, zoals:mango, banaan, paprika, gerookte zalm, parmaham. Erg lekker met spaghetti of een stokbroodje.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept