Nieuws   Zoeken 

Beppie's 'hete bliksem' stamppot van zoete uien met appel
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg. aardappels.
2 grote zoete uien.
4 appels, (goudrenettes o.i.d.)
1 takje verse tijm, of 1/2 theel. gedroogde tijm.
Zout en peper.
50 gr. boter.
200 gr. spekblokjes.
Bereiding:
De spekblokjes uitbakken. Schil de aardappels en snijd ze in stukken van gelijk formaat. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Schil de appels en snijd ze in partjes. Doe de aardappels, de uien, de appels, de tijm en wat zout in een pan. Giet er een laagje water op en breng het aan de kook. Laat het met het deksel op de pan op middelhoog vuur ca. 25 min. zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn. Giet het af en laat het kort droog stomen. Verwijder het takje tijm. Stamp alles door elkaar. Roer er de boter door en breng de stamppot op smaak met peper en zout. Roer de uitgebakken spekjes er door! Eet smakelijk!!
Receptnummer: 4648 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Volgens mij is het weer tijd voor een recept voor koude dagen. Dit is er dus een, een heel ouderwetse, net als ik dus! Variatie: Vervang het zout voor bouillonpoeder. Vervang de tijm voor kerrie. Vervang 2 appels voor een blikje ananasblokjes. Lekker met saucijsjes, karbonaadjes of gebakken plakken bloedworst!
Gebakken of gekookte aardappels!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept