Nieuws   Zoeken 

Annette's brusselse wafels
Ingredienten: (6 pers.):
8 eieren
1 liter melk
1 L bruiswater
1 kg bloem(gewone)
400 gr gesmolten boter
80 gr verse gist
2 zakjes vanillesuiker
1 snuifje zout
Bereiding:
De gist oplossen in lauw water en onder de bloem mengen. Daarna het water, de melk, de eierdooiers en de gesmolten boter. Goed kloppen of mixen. Als laatste de stijfgeslagen eiwitten eiwitten langzaam eronder roeren. Op een warme plaats langzaam laten rijzen. De wafels bakken in een zeer heet ijzer, en opdienen met naar keuze, bloemsuiker, slagroom, in het seizoen aardbeien, ijs en chocolade saus, of laat je eigen fantasie maar los.
Receptnummer: 4728 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Annette
Opmerking:
Dit zijn de brusselse wafels die in Belgie zoveel geserveerd worden in de theerooms.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept