Nieuws   Zoeken 

Marian's witlof met gerookte zalm
Ingredienten: (1 pers.):
per persoon:
1 struikje witlof (niet te groot)
50 gram gerookte zalm
zout naar smaak
voor saus:
1 bekertje crême fraiche (2 pers. 125 cl. 4 pers. 200 cl.)
peper
zout
+/- 1/2 el. dille (diepvries of vers) (voor 4 pers. aanpassen)
Bereiding:
Verwijder het "kontje" en de pit van de witlof. Kook het struikje in zijn geheel, voeg zout toe. Als het gaar is, uit het water halen en uit laten lekken. Tijdens het koken van de witlof, crême fraiche verwarmen en peper, zout en dille toevoegen.. Leg de uitgelekte witlof op een bordje, hierover de gerookte zalm leggen en overgieten met wat saus. Garneer het bordje met wat groen (b.v. takje peterselie of dille en een schijfje citroen of sinaasappel)
Receptnummer: 4769 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: marian rademaker
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept