Nieuws   Zoeken 

Wilma's 'gezond is lekkerrrrrr-taart'
Ingredienten: (2 pers.):
3 ons kipfilet
1 doosje champignons
1 prei
1 zakje spitskool of een hele (dan wel fijnsnijden)
±75 ml cremefraiche
2 tenen knoflook
1 zakje champignon(room)soep
5 plakken bladerdeeg
1 blokje maggi bouillon (klein)
geraspte kaas
Bereiding:
Vet het bakblik in en beleg bodem en randen met het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de fijngesneden kipfilet met peper en zout en (roer)bak deze gaar. Haal uit de pan en doe een scheutje olie erin. Roerbak de prei en spitskool en wat later de gesneden champignons en knoflook ± 10 minuten.Voeg de kipfilet en een scheutje water en het bouillonblokje toe. Roer dan langzaam het zakje soeppoeder er doorheen. Er ontstaat een breiige massa. Wordt het te droog dan kun je altijd nog water toevoegen, maar pas op: bij teveel wordt de massa te nat. Proef of het gerecht nog zout of peper kan gebruiken en meng als laatste de cremefraiche erdoorheen. Vul het bakblik met het mengsel, bestrooi het met kaas en laat het ± 25 minuten in de oven of totdat de bladerdeeg klaar is (de massa is al gaar!)
Receptnummer: 4808 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: wilma
Opmerking:
Ik lust zelf geen spitskool maar in deze taart proef je het niet. De champignonsmaak overheerst en dit gerecht is bij ons en gasten en ontvangers van dit recept favoriet! Heerlijk met sla.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept