Nieuws   Zoeken 

Beppie's pizza met salami en kruidenkaas
Ingredienten: (1 pers.):
Deeg voor een pizzabodem,
gemaakt van pizzamix uit een pak.
2 zoete uien.
1 eetl. olijfolie.
Zout en peper.
50 gr. salami in plakjes.
100 gr. kruidenkaas.
(in blokjes).
Takje verse rozemarijn,
of 1 theel. gedr. rozemarijnblaadjes).
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220° C. Leg het uitgerolde deeg in een bakvorm of op een velletje bakpapier op de bakplaat. Snijd de schoongemaakte uien in halve ringen. Verhit de olie en bak de uien op een middelhoog vuur al omscheppend in ong. 5 min. glazig. Bestrooi ze met wat zout en peper en schep ze uit de pan, en laat ze iets afkoelen. Verdeel de uien over de pizzabodem. Beleg met de gehalveerde plakjes salami en bestrooi met de plakjes kaas en rozemarijn. Doe de pizza in de oven en laat hem in ong. 15 min. bruinbakken. Ook lekker is het om de bodem eerst te bestrijken met een gekruide tomatensaus, e,v. uit een pot, voor de uien er over worden verdeeld. Je kunt er ook nog wat gehalveerde olijven over verdelen!!
Receptnummer: 4826 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Ook plakjes tomaat zijn een lekkere variant. Maar je kunt zelf nog een heleboel dingen bedenken die er prima bij smaken!. Een beetje vis, e.v. uit een blikje bijv. Dit recept is voor 1 persoon, als hoofdmaaltijd. Maar als lunchgerecht is het prima voor 2, en als voorgerechtje kan je het voor 4 personen gebruiken! Eet smakelijk!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept