Nieuws   Zoeken 

Carla's Hongaarse goelasj
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. doorregen borstlappen
75 gr. reuzel
2 grote uien, gesnipperd
1 eetl. bloem
zout
1 theelepel kummelzaadjes
1 eetlepel paprikapoeder(edelsusz)
1 theelepel scherpe paprikapoeder
2 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd
1 eetlepel tomatenpuree
2 rode paprika
eventueel 8 aardappelen geschild
Bereiding:
Snijd de runderlappen in stukjes. Laat in een braadpan de reuzel heet worden en fruit hierin de uisnippers licht goudgeel. Voeg vervolgens de stukjes vlees toe. Roer door en laat het vlees snel lichtbruin bakken.Strooi er bloem over, roer door en laat ook de bloem wat kleur aannemen.Voeg zout naar smaak, kummelzaadjes, paprikapoeder, knoflook en tomatenpuree toe en onmiddelijk daarop 1/2 liter heet water. Snijd de paprika´s in stukjes en verwijder zaad en zaadlijsten. Voeg de stukjes paprika aan het vlees toe, leg een deksel op de pan en laat het geheel 3 uur op laag vuur sudderen. In Hongarije laat men vaak het laatste half uur in kwarten gesneden aardappelen meekoken, maar vooral niet stuk koken. of geef er elleboogmacaroni en een frisse sla bij.
Receptnummer: 4880 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
Belangrijk is dat je de goede paprikapoeder gebruikt. ikzelf koop deze meestal in Duitsland,maar ja ,dat is voor ons 20 min. rijden met de auto. Er wordt in Hongarije velerlei soorten vlees voor gebruikt, wat je zelf maar wilt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept