Kalfsoester met Camembert a la Reina |
Ingredienten: (4 pers.):
1/2 bakje champignons
1/2 eetl. citroensap
100 gr. Camembert
4 kalfsoesters
zout, peper
1 theel. dragon
3 eetl. boter
1 zakje tomatensaus (Knorr)
1 theel. basilicum
2 eetl. slagroom
2 eetl. madeira
4 plakjes rauwe ham | Bereiding:
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Met nat mes Camembert in 4 punten snijden. Schaal voorverwarmen. Vlees inwrijven met zout, peper en dragon. Boter verhitten in koekepan en vlees in ong. 8 minuten zachtjes lichtbruinbakken. Af en toe keren. Intussen tomatensaus maken volgens gebruiksaanwijzing op pakje. Basilicum, slagroom en madeira erdoor roeren. Vlees op warme schaal scheppen en warm houden. (Aluminium folie erover). In bakvet rauwe ham ong. 1 minuut bakken, dubbelvouwen en op vlees leggen. Champignons in het bakvet ong. 3 minuten bakken en over vlees verdelen. Camembert erop leggen. Vlees terugleggen in koekepan en met deksel schuin op de pan in ong. 2 minuten kaas iets laten smelten. Vlees op warme schaal leggen en 6 eetl. tomatensaus erover schenken. Rest van de saus overdoen in sauskom. Opdienen. |
Receptnummer: 4936 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Reina |
Opmerking: Alvast iets voor Kerst? Lekker met (witlof-of kant en klare (kerst)salade en frites, aardappel- kroketjes of pommes duchesses en sperzieboontjes o.i. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |