Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. kaas, Goudse, lichtbelegen, 48+
100 gr. geitenkaas, Hollandse
4 dl. druivensap
2 el. maïzena
200 gr. blauwe druif
2 appels
1 blikje abrikoos
1 blikje cocktailworstje
1 zak chips
Nootmuskaat, gemalen
Peper, gedroogde, versgemalen
| Bereiding:
Benodigde materialen: een rasp, een caquelon (kookpotje van aardewerk) en een rechaud In plaats van druivensap kunt u ook appelsap gebruiken. Deze kaasfondue is een leuk idee voor kinderpartijtjes. Was de druiven. Schil de appels en snijd ze instukjes. Giet de abrikozen en cocktailworstjes af. Rasp vervolgens beide soorten kaas grof. Breng het druivensap in de caquelon aan de kook, roer geleidelijk de kaas erdoor en verwarm het geheel al roerende tot alle kaas gesmolten is. Maak de maïzena aan met een scheutje druivensap en voeg dit al roerende aan de fondue toe. Blijf roeren tot een mooi glad gebonden fondue ontstaat. Voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe. Zet de kaasfondue op een rechaud met de druiven, appel, abrikozen, cocktailworstjes en chips eromheen. |