Nieuws   Zoeken 

Barbara's enchilada's met romige kip/champignonvulling
Ingredienten: (2 pers.):
2 wrap tortilla’s (Casa Fiesta)
klontje boter
250 gram kipfilet
zout, kipkruiden
125 gram champignons
zout, peper
blikje kipragout
1 dl. crème fraiche
2 dessertlepels zure room
zakje gratinkaas
1 theelepel kerriepoeder
2 bosuitjes
Bereiding:
Kipfilet in blokjes snijden en kruiden met zout en kipkruiden (of op eigen manier). Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Bosuitjes in ringetjes snijden. Kipblokjes in boter in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken. Uit pan halen en in overgebleven bakvet champignons ca. 5 minuten bakken tot het vocht verdampt is. Champignons op smaak brengen met zout en peper. Ragout uit blikje verwarmen tot het de juiste dikte heeft. Crème fraiche erdoor roeren. Gebakken kipblokjes, gebakken champignons en kerriepoeder erdoor roeren. Beetje gratinkaas over tortilla’s verdelen. Daarna ragoutmengsel in midden van tortilla’s scheppen. Tortilla’s oprollen en in ingevette platte ovenschaal leggen. Elke tortilla met een dessertlepel zure room bestrijken. Gesneden bosui en royaal gratinkaas erover strooien. Schotel 15 tot 20 minuten in voorverwarmde oven plaatsen (200 graden).
Receptnummer: 5048 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Deze schotel is goed van tevoren voor te bereiden, zodat je hem op het laatste moment in de oven kan schuiven. Hij moet dan wel 20 minuten in de oven om goed warm te worden. De enchilada's smaken romig en zacht, maar zijn wel wat machtig. Een salade met een zachte dressing erbij is dus voldoende.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept