Nieuws   Zoeken 

Reina's schuimomelet met kwark
Ingredienten: (2 pers.):
6 eieren
zout
1 theel. geraspte citroen of sinaasappelschil
2 volle eetl. suiker
boter
enkele eetl. jam
200-250 gr kwark
1 zakje vanillesuiker
koffieroom of slagroom
poedersuiker om te bestrooien
Bereiding:
Splits de eieren. Roer de dooiers romig met zout en citroen of sinaasappelschil en suiker. Klop de eiwitten stijf met een mespuntje zout. Laat het eiwitschuim op de dooiersmassa glijden en spatel alles luchtig door elkaar. Bak (het liefst in 2 pannen tegelijk) twee grote omeletten op de laagste warmtestand. Leg een deksel op de pan. Roer intussen de kwark glad met de vanillesuiker en koffie- of slagroom. Roer de jam glad, of laat deze zachtjes smelten met 1 eetl. water. Laat de eerste omelet op een grote schotel(bord) glijden, schep de helft van de kwark op een kant van de omelet, verdeel de helft van de jam over de kwark en klap de andere helft van de omelet over de vulling dicht. Doe hetzelfde met de andere omelet(ten) en bestuif beide met poedersuiker.
Receptnummer: 5322 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Lekker als lunch, maar ook als toetje. Ingrediƫnten aanpassen aan aantal.
Je kunt natuurlijk ook 2 grote maken en doormidden snijden voor 4 personen. Of in kleinere pannetjes bakken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept