Nieuws   Zoeken 

Kim's zurekool schotel met gehakt (of vegetarisch)
Ingredienten: (4 pers.):
1 pakje kant-en-klare zurekool
1 pakje honig Puree (bevat 2
zakjes, beide gebruiken) of
verse aardappelen voor 4 pers.
1,4 liter melk
6 dl water
500 gr gehakt
1 blikje ananas
handje vol rozijnen
desgewenst kruiden
beetje boter
geraspte kaas
beetje paneermeel
Bereiding:
Maak de ananas in kleinere stukjes en doe het vocht bij de zurekool. Kook de zurekool zoals aangegeven op het pakje, voeg vijf minuten voor het einde van de kooktijd een handje rozijnen toe. Kook eventueel de verse aardappelen. Verwarm de oven voor op 180 C. Rul het gehakt en voeg als dit gaar is de ananas toe, zet het daarna op een laag pitje (voeg desgewenst kruiden toe) Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van verse aardappelen; doe de melk en het water in de pan, breng dit aan de kook en voeg de zakjes pureepoeder toe. (lees gebruiksaanwijzing op het pak) Vet een ovenschaal in met wat boter Doe eerst de zurekool in de schaal, vervolgens het gehaktmengsel er boven op en als laatste de puree. Bestrooi dit met de geraspte kaas en met een beetje paneermeel en zet het in de oven totdat de kaas goed gesmolten is en het een bruin kleurtje krijgt Eet smakelijk!
Receptnummer: 5333 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Kim
Opmerking:
Het recept kan ook gemaakt worden zonder gehakt en het is ook niet nodig dat het aan het einde nog even in de oven gaat, mocht u niet over een oven beschikken. Het gerecht is warm, dus de kaas zal vanzelf ook smelten. Laat dan wel het paneermeel achterwege!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept