Nieuws   Zoeken 

karin's kip gevuld met citroen
Ingredienten: (3 pers.):
1 hele kip (ongever 1,5 kilo)
1 citroen
zeezout
versgemalen peper
Bereiding:
Wrijf de kip in met zeezout en versgemalen peper, zowel de binnen- als de buitenkant. Prik in de citroen lekker veel gaatjes met de vork, en stop de citroen dan in de buikholte van de kip. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kip in een ovenschaal, en laat deze een half uur op 180 graden in de oven staan. Draai na dat half uur de kip om, en laat deze nogmaals een half uur in de oven staan. Zet na het 2e half uur de oven iets hoger, op 200 graden, en laat de kip nog ongeveer 20 a 25 minuten per 500 gram lekker doorsudderen. Kijk uit bij het verwijderen van de citroen, het vocht wat er nog uit kan spuiten is gloeiend heet!!! Je kunt dit gerecht warm opdienen, maar ook koud is het niet te versmaden! Heerlijk als tapas bij de borrel.
Receptnummer: 5339 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 180 min. | Meer recepten van: Karin Potjes-Oosterveen
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept