Ingredienten: (4 pers.):
4 paprika's (kleur speelt geen rol)
1 k.lepel gehaktkruiden
3 s.lepels peterselie
2 fijngewreven beschuiten
1 ei
1 heel fijngesneden ui
1/2 kg gehakt
1 rundsbouillontablet
| Bereiding:
Het gehakt vermengen met de kruiden, beschuiten, ei en ui. De kapjes van de paprika's snijden en kleingesneden bij het gehaktmengsel voegen. De paprikazaadjes verwijderen en de paprika's vullen met het gehaktmengsel. De rundsbouillontablet oplossen in een kopje heet water, in een microgolfschaal gieten, de paprika's in de schaal zetten (rechtop), deksel op de schaal doen en 20 minuten garen in de microgolf op 650 W. Het deksel van de schaal halen en 10 minuten grillen om een mooi bruin korstje op het gehakt te toveren. Lekker met rijst, de bouillon kan met een beetje Maizena Roux en een blikje tomatenconcentraat gebonden worden tot een lekker sausje!!! Smakelijk |