Nieuws   Zoeken 

Carietha's gegratineerde spitskoolschotel
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram gesneden spitskool.
1 ui,olie,4 plakken bakbacon,
2 tenen knoflook,1 eetlepel nasikruiden,
2 bananen,150gram tauge,ketjap,
1 pak aardappelpureen voor ovenschotel,
3 eetlepels geraspte kokos.
Bereiding:
Bak de bacon mooi bruin in een wok. Laat uitlekken op keukenpapier.Voeg indien nodig nog iets olie toe en bak de ui bruin . Voeg de knoflook en de nasikruiden toe. Schep de spitskool erbij en roerbak enkele minuten, Snij de bananen in plakjes en schep deze samen met de ketjap en de tauge door het spitskoolmengsel. Bereid de puree volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de helft van de puree door het spitskoolmengsel en doe dat in een ovenschaal. De rest van de puree er boven op samen met de kokos. Onder de grill de puree mooi bruin laten kleueren en als laatste de plakjes bakbacon er op leggen.
Receptnummer: 5618 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Carietha Hochstenbach
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept