Nieuws   Zoeken 

Reina's Chocolade cake
Ingredienten: (4 pers.):
35 gr. rozijnen
225 gr. chocoladerepen
125 gr. boter
50 gr. stroop
50 gr. paranoten
50 gr. bigarreaux (geconfijte kersen)
225 gr. biscuit
Bereiding:
Week de rozijnen een minuut of vijf in kokend water. Giet ze af en laat ze uitlekken. Breek de chocolade boven een steelpan die in een iets grotere pan kan "hangen". Voeg hier ook de boter en de stroop bij. Vul de onderste pan met heet water en zet deze op het fornuis (laagste stand). Blijf nu roeren in de steelpan met de chocolade, de boter en de stroop tot alles is opgelost en een "papje" is geworden. Hak de noten grof en snijd de gekonfijte vruchtjes in stukjes. Roer de rozijnen, de gehakte noten en de paranoten door het chocolade papje. Verkruimel de biscuits grof en meng deze door de massa. Leg een vel vetvrij papier op de bodem van een cakevorm.Schep de chocolademassa in de vorm en druk dit wat aan. Zet de cakevorm in de koelkast en laat de cake door en door koud worden en helemaal opstijven. Heerlijk, kan niet mislukken.
Receptnummer: 5640 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
De chocoladecake kan het best in de koelkast bewaard worden en moet er bij warm weer ook beslist niet te lang uit staan.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept