Linda's bruine bonen met rijst |
Ingredienten: (3 pers.):
350 gram Nasivlees
150 gr Katenspek (aan stuk)
1 Grote Ui
1 Grote Vleestomaat
1 teentje Knoflook
1 Spaans Pepertje
1 Bouillonblokje
Zakje speklapkruiden (silvo)
1 Pot bruine bonen
Rijst | Bereiding:
Vlees en Katenspek in blokjes snijden. Nasivlees kruiden met de speklapkruiden en de tomaat even ontvellen en in blokjes snijden. Het pepertje in stukjes snijden en zaadjes verwijderen. Het nasivlees zo'n 10 minuten bakken in wat boter. Katenspek,uien,knoflook en de blokjes tomaat erbij en dat nog even goed doorbakken. Bruine bonen met het vocht toevoegen en het bouillonblokje erboven verkruimelen en het in stukjes gesneden pepertje erbij doen. Laat dit 20 minuutjes lekker sudderen,tot het nasivlees gaar is. Rijst koken en smullen maar. |
Receptnummer: 5727 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Linda |
Opmerking: Op het zakje van de speklapkruiden staat genoeg voor 1 kg vlees,nou heb je 350 gr vlees maar ik gebruik het zakje toch helemaal anders vind ik het te flauw maar dat is uitproberen. Eet smakelijk |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |