Nieuws   Zoeken 

Engemans Finse kruidkoek
Ingredienten: (12 pers.):
100 gr. zachte roomboter
(en wat extra voor de vorm)
250 gr. bruine basterdsuiker
3 eieren
300 gr. stevige appels
(bijv.goudreinetten)
400 gr. tarwebloem
2 tl. bakpoeder
5 tl. speculaaskruiden
1 dl. karnemelk
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 175c. Een cakevorm(25 cm inhoud ±1½ liter) goed invetten. De boter met de suiker tot créme kloppen,de eieren een voor een toevoegen en luchtig kloppen.De appels schillen,klokhuis verwijderen en grof raspen,direct door de créme roeren.De bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden zeven en afwisselend met de karnemelk door de créme roeren.Het beslag in de ingevette cakevorm doen en gladstrijken. De vorm op een rooster onder in de oven plaatsen en de koek ±1 uur bakken.Een paar minuten in de vorm laten afkoelen, dan omkeren op een rooster en onder een doek verder laten afkoelen.
Receptnummer: 5838 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Roos engeman
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept