Nieuws   Zoeken 

Jos' Uiensoepvariaties
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg gesneden uien
4 doosjes diepvries soepballetjes of
3 blikjes soepballetjes
3 uitgeperste tenen knoflook of
3 theel. knoflookpasta
versgemalen peper/zout
stroop of bruine basterdsuiker
scheut ketjap manis
scheut cognac of medium sherry
worcestersaus (flink wat druppels)
4 eetlepels bloem
boter/olijfolie
2 a 2 1/2 liter water
bouillonblokjes(rundvlees)
Geraspte kaas
kant en klaar of zelfgemaakt
geroosterd knoflookbrood
Bereiding:
verwarm gelijke hoeveelheden boter/olie in de koekepan en smoor de uien op een laag vuur tot boterzacht. Voeg halverwege de knoflookpasta toe. Als de uien zacht zijn voegt U het zout en de peper toe. Als laatste voegt U de 4 eetlepels bloem toe. Goed doorroeren zodat het vet de bloem goed opneemt en de boel niet gaat klonteren. Verwarm ondertussen het water en de bouillonblokjes en worcestersaus. Als U diepvries soepballetjes gebruikt kunnen ze direkt bij de bouillon. Gebruikt U soepballetjes uit blik, eerst vlgs gebruiksaanwijzing verwarmen in een steelpannetje maar niet laten doorkoken. Pan van het vuur nemen en balletjes in een vergiet laten uitlekken. Daarna in iets boter in een koekenpan licht aanbraden, wat peper en zout erbij en dan aan de bouillon toevoegen. Nu de uien toevoegen en de soep goed doorroeren totdat U ziet dat hij gaat binden.Nu de ketjap en de stroop en cognac of sherry toevoegen. Serveren met het geroosterde brood met daarop de geraspte kaas en daaroverheen de hete soep. Nog even in de magnetron en eet smakelijk.
Receptnummer: 5843 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jos Plu
Opmerking:
Een exotische variant op deze uiensoep is: 1 blik uitgelekte ananasstukjes toevoegen.
Aan de uien-bloemmengsel: 4 eetlepels massala (indiase kerry) toevoegen
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept