Nieuws   Zoeken 

Pittige haring van Stefanie
Ingredienten: (4 pers.):
2 blikjes haringfilets in tomatensaus
1 madame chenet
2 gedroogde sjalotjes
halve eetlepel sambal tjampoer
4 tenen verse knoflook
knoflook/chili olie
Bereiding:
Maak de haringen schoon, snijd ze in stukjes van p/m 3 cm. Snijd de madame chenet in kleine ringetjes( de zaadjes erin laten) snijd de knoflook fijn evenals de gedroogde sjalotjes. (Als je een vijzel hebt, plet je de madame chenet, knoflook en sjalotjes, dan wordt het wel lekkerder trouwens.) Doe in een steelpan knoflook en chilie olie, dan de ingredienten erbij, nog niet de haring, lekker even aanbakken, dan de sambal tjampoer erbij doen, even laten prutten, de haringfilets met de tomatensaus erbij doen, goed omscheppen. Van het vuur afhalen en laten afkoelen, (eventueel in de koelkast), is lekker op een stokbroodje bij een glas wijn. Eet smakelijk en brand je mond niet!
Receptnummer: 5845 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: stefanie
Opmerking:
Als je niet zo van pittig/heet houdt, gebruik je een halve madame chenet zonder pitjes of een gewone rode peper zonder pitjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept