Ingredienten: (4 pers.):
2 blikjes haringfilets in tomatensaus
1 madame chenet
2 gedroogde sjalotjes
halve eetlepel sambal tjampoer
4 tenen verse knoflook
knoflook/chili olie
| Bereiding:
Maak de haringen schoon, snijd ze in stukjes van p/m 3 cm. Snijd de madame chenet in kleine ringetjes( de zaadjes erin laten) snijd de knoflook fijn evenals de gedroogde sjalotjes. (Als je een vijzel hebt, plet je de madame chenet, knoflook en sjalotjes, dan wordt het wel lekkerder trouwens.) Doe in een steelpan knoflook en chilie olie, dan de ingredienten erbij, nog niet de haring, lekker even aanbakken, dan de sambal tjampoer erbij doen, even laten prutten, de haringfilets met de tomatensaus erbij doen, goed omscheppen. Van het vuur afhalen en laten afkoelen, (eventueel in de koelkast), is lekker op een stokbroodje bij een glas wijn. Eet smakelijk en brand je mond niet! |