Ingredienten: (2 pers.):
kilo kruimige aardappelen
1 winterpeen
3 sjalotjes
1 rode peper
blikje mexicaanse mais
1 gele paprika
1 rode paprika
3 tenen knoflook
mexico kruiden (veel)
peper
(pittige) paprikapoeder
| Bereiding:
Schil de aardappelen. Snijd de winterpeen in schijven. Snipper de sjalotjes. Doe alles in een grote pan met 1 gesnipperde teen knoflook, rode peper in stukjes, veel mexicaanse kruiden, wat peper en wat (pittige) paprikapoeder (even doorelkaar schudden). Laagje water erbij en laten koken tot aardappels gaar zijn. Ondertussen paprika's in stukjes snijden, knoflook persen en mais uit laten lekken. Aardappels en wortels stampen, paprika, mais en knoflook door de stamppot scheppen. Serveren op bedje van ijsbergsla. Lekker met Mexicaanse ballen (Rundergehaktballen, bereid met mexicaanse kruiden, gesneden rode peper en twee gesnipperde tenen knoflook). |