Nieuws   Zoeken 

Quiche voor alle smaken van Diana
Ingredienten: (4 pers.):
6 tot 8 plakjes bladerdeeg
bakje voorgekookte aardappelschijfjes
1 prei
bakje magere spekreepjes
ui
knoflook
Italiaanse kruiden
3 eieren
spaans pepertje
Bekertje slagroom
200 cc melk
peper & zout
beetje boter (om in te vetten)
taartblik
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 225 graden. Taartblik invetten met boter. Bladerdeegplakjes uitleggen om te ontdooien (ca. 10 min). Aardappelschijfjes en prei klein snijden. In koekepan uitje met knoflook, spaans pepertje, spekreepjes en aardappels opbakken en bestrooien met peper, zout en italiaanse kruiden. Ondertussen het taartblik met bladerdeeg bedekken. Doe de aardappels en dergelijke in het taartblik. Smoor de prei in de koekepan met de room ongeveer 5 min en doe dit ook in de taartvorm. Klop vervolgens de eieren met de melk los en doe dit als laatse in de vorm. Dek het af met aluminiumfolie en doe het in de oven voor ongeveer 20 min, neem de laatse 5 min de aluminiumfolie af om een krokant laagje te verkrijgen en eet smakelijk!
Receptnummer: 5901 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Diana
Opmerking:
Dit gerecht is ideaal om te vullen met allerlei restanten groenten en aardappels, dus ipv de prei kan je ook broccoli, boontjes, worteltjes en nog veel meer gebruiken. Ook kan je de spekreepjes vervangen door kipfilet of voor de vegatarische variant, tofu. Het is lekker, makkelijk te maken en leuk om te serveren als je gasten hebt. Samen met een lekkere salade is dit een heerlijke maaltijd.......
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept