Nieuws   Zoeken 

Tine's gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
Ingredienten: (4 pers.):
4 roodbaarsfilet á 150gr.
2 gele paprika's
1 eetlepel sojasaus
1 sjalotje
1 teentje knoflook
olijfolie
1 dl.medium sherry
1 dl.visbouillon
tijm naar smaak
125 ml.slagroom
zout en peper naar smaak
1 krop andijvie
Bereiding:
Smeer de roodbaarsfilets in met een halve eetlepel sojasaus,laat dit even rusten.Maak ondertussen in hapjespan of wok olie warm en fruit de in stukjes gesneden ui,knoflook en paprika zachtjes aan.Voeg de sherry,visbouillion en thijm toe en op matig vuur de helft in laten koken.Dan pureren met de staafmixer tot een gladde saus ontstaat,roer de slagroom erdoor en maak het af met zout en peper en houd dit warm. In hapjespan of wok olie verwarmen de andijvie roerbakken 3á4 minuten voeg de rest van de sojasaus toe en houd dit warm. Wentel de roodbaarsfilets door een losgeklopt ei en bak ze aan weerskanten mooi bruin. Leg op ieder bord de paprikasaus, daarop de vis en daarbovenop de andijvie. Lekker met gebakken aardappelschijfjes.
Receptnummer: 6012 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept