Nieuws   Zoeken 

Elisabeth's kaasfondue (zonder wijn)
Ingredienten: (2 pers.):
300 gram geraspte jong belegen kaas (evt. een deel gruyère)
2.5 dl. appelsap
10 gram bloem
1 eetlepel geraspte ui
peper, zout, maggi
stokbrood, stukjes ananas, krieltjes, tomaat, champignons etc. om in de fondue te dopen
Bereiding:
Bind de verwarmde appelsap met de de bloem (even een papje van maken voor je het toevoegt). Voeg hierna beetje bij beetje de geraspte kaas toe tot zich een gelijkmatige massa vormt (evt. kun je de staafmixer gebruiken). Hierna de kruiden toevoegen. De pan kan het beste op een rechaud o.i.d. worden warm gehouden zodat de kaas niet stolt. Zet het stokbrood, ananas etc. er omheen. Lekker met een frisse komkommersalade!
Receptnummer: 6016 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Elisabeth
Opmerking:
Deze kaasfondue heeft een hele zachte smaak. De appelsap kan evt. ook vervangen worden door witte wijn.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept