Nieuws   Zoeken 

Els' rijst-ovenschotel met ham, kaas en champignons
Ingredienten: (4 pers.):
Rijst voor 4 personen
2 uien
zout en peper
1 rode paprika
bakje champignons
2 dikke plakken ham (ong. 200 gr.)
3 el gesnipperde peterselie
3 el gesnipperde bieslook
2 eieren
1/8 liter slagroom
150 gr. geraspte belegen kaas
worcestersaus
evt. een scheutje chilisaus
boter
Bereiding:
Rijst gaarkoken. De oven voorverwarmen op 200 graden. De uien snipperen. Parika halveren, zaadlijsten eruit halen en de paprika in stukjes snijden. De ham snijd je in blokjes en de champignons in plakjes. Verhit wat boter in een koekenpan of wok en roerbak de ui, paprika en champignons ong. 4 minuutjes. Roer dan de blokjes ham erdoor plus de kruiden en breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit. Roer de eieren los met de slagroom en roer de helft van de kaas erdoor. Breng het mengsel op smaak met worcestersaus en eventueel een scheutje chilisaus. Vet een ovenschaal in met wat boter. Schep de rijst door het groente-hammengsel, schep daar weer het eimengsel doorheen en doe het in de ovenschaal. Zet het ong. 15 minuten in het midden van de oven, tot het goed heet is, strooi tot slot de rest van de kaas erover en laat het in 5 minuutjes goudbruin worden. Lekker met een frisse salade.
Receptnummer: 6127 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept