Ingredienten: (4 pers.):
1 pak spaghetti
1 pond rundergehakt
1 potje pizzakruiden(ah)
paprikapoeder
pepr,zout
1 ui
knoflook(naar smaak 1 of meer tenen)
1 courgette
1 struikje broccoli
1/2l gezeefde tomaten
1 blik tomatenblokjes
event. scheut rode wijn
event. scheut (koffie)room
olie+klontje boter | Bereiding:
het gehakt mengen met lekker veel pizzakruiden,peper en zout. balletjes draaien. de ui snipperen, de courgette en de broccoli raspen of heel fijn snijden. blikjes en pakken vast openmaken. bak de balletjes bruin in de boter met olie, haal ze met een schuimspaan uit de pan en bak de groenten in het overgebleven vet. pers er de knoflook boven uit en strooi de paprikapoeder erover. vuur laag, alle vloeibare ingredienten erbij en laten sudderen zolang als het duurt om de spaghetti te koken. lekker met sla. aanvulling: oeps! met de vloeibare ingredienten doe je ook de balletjes er weer bij, effe vergeten....sorry. |