Nieuws   Zoeken 

Lynn's penne Prov-Ita
Ingredienten: (5 pers.):
500 g penne
2 teentjes look(fijn geperst)
1 courgette
4 grote tomaten
1 ui
2 volle handen verse en grof geraspte parmezaanse kaas.
peper
zout
1 glas water
4 eetl. olijfolie extra vierge
1 volle eetl. provensaalse kruiden
10 blaadjes verse basilicum (fijn gescheurd)
1 bakje kleine champignons
1/4 van een grote bloemkool
450 g quorn gehakt (of tofu gehakt)
snuifje suiker
scheut zonnebloempit-lie om het plakken van de pasta te vermijden)
ter garnering:pesto(italiaans,vast basilicum sausje op basis van pijnboompitten, verse basilicum, look, parmezaan en olijfolie)
zonnegedroogde tomaten in olijfolie die je dan in fijne reepjes snijd.
Bereiding:
snij de ui fijn. verhit 2 eetl olijfolie in een wokpan en fruit de ui. snij de kleine champignons de voetjes af, borstel schoon en snij in 4. voeg de champignons bij de ui. was de bloemkool en de tomaten. snij ze in de bloemkool in roosjes en de tomaat in gove blokjes. roer ook deze groenten om in de wok en laat even goed stoven samen met het glas water samen met de look en het snuifje suiker. als de bloemkool bijna gaar is; proef eens een bloemkoolroosje en als het nog een beetje krokant is voeg je de courgette in redelijk grove blokjes toe, de bloemkool mag niet volledig gaar zijn of ze is te zacht na het nog eens meestoven van de courgette. voeg de kruiden toe. laat op een laag vuurtje sudderen. kook terwijl de penne al dente en overgiet met een scheut zonnebloempit-olie, dek de pasta af want de pasta moet warm blijven. verhit in een pan 2 eetl. olijfolie en bak kort de quorn toe (eventueel noeg iets bijkruiden) voeg de quorn aan het groentenmengsel toe en roer goed om. voeg de penne aan de vegetarische groentenmengeling toe,voeg er de parmezaan aan toe en roer flink de kaas door de bereiding. dien warm op met een goede schep koude pesto en de in reepjes gesneden zonnegedroogde tomaten. smakelijk.
Receptnummer: 6490 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: lynn van holsbeke
Opmerking:
dit moet je gewoon geproefd hebben, heb je liever vlees in je maaltijd kan je de quorn gerust vervangen door gemengd gehakt. Nog iets... ik heb dit gerecht uit eigen fantasie verzonnen en al zeker 100 keer klaar gemaakt omdat ook mijn gezin maar niet genoeg krijgt van dit recept dan zeggen ze:"wanneer eten we eindelijk nog eens 'penne Prov-Ita'???" terwijl het nog maar van gisteren geleden is dat ze het gegeten hadden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept