Nieuws   Zoeken 

Beppie's spekkoek (voor Lydia).
Ingredienten: (10 pers.):
400 gr. boter
250 gr, basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
10 eieren
100 gr. bloem
8 theel. kaneel
4 theel. anijs
3 theel. gemalen kruidnagel
2 theel. nootmuskaat
2 theel. kardamon
zout
Bereiding:
Roer de boter met de mixer tot een lichte romige massa. Meng de suiker en de vanillesuiker door de boter. Scheid de eieren. Voeg de eierdooiers, beetje bij beetje, onder voortdurend kloppen aan het boter/eiermengsel toe. Sla de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig, met een houten lepel door het mengsel. Zeef de bloem en voeg deze aan het beslag toe, samen met wat zout. Verdeel het beslag in twee delen. Voeg aan 1 deel de kruiden toe. Beboter een springvorm en doe hierin een dun laagje van het lichte beslag. Plaats de vorm onder de voorgewarmde oven-grill en laat het beslag in 4 min. gaar worden. Haal de vorm uit de oven en doe nu een dun laagje van het bruine beslag bovenop de gare lichte laag. Plaats de vorm weer onder de grill en laat ook dit laagje in ong. 4 min. gaar worden. Breng nu weer een lichte laag aan, en ga zo door tot alle beslag verwerkt is. De koek is klaar wanneer het laatste laagje beslag gaar en bruin is. Laat de koek 5 min. afkoelen en verwijder dan de buitenrand van de springvorm. Laat de koek verder afkoelen. Spekkoek dient in zeer dunne plakjes gesneden te worden. Inplaats van een springvorm kan ook een cakeblik gebruikt worden om de koek te bakken. Stort dan de koek, nadat ze klaar is, na 5 min. afkoelen op een schaal of bord.
Receptnummer: 6501 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Lydia, dit een orginele spekkoek, maar eigenlijk niet voor de Snelklaar-site. Het is echt wel een beetje veel werk, ik kan dan ook geen bereidingstijd noemen. Dus omdat ik het recept anders niet verzonden krijg noem ik maar wat! In dit geval dus 60 min. Maar het is waarschijnlijk meer hoor!! Maar hij is wel de moeite waard, suk6! En eet smakelijk!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept