Ingredienten: (2 pers.):
125 gram Chinese eiermie (Soubry)
2 eetlepels olie
Ca. 225 gram nasivlees
1 kleine ui
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
1 tomaat
1 ½ eetlepel nasikruiden (Conimex)
2 eetlepels ketjap manis
zout, peper | Bereiding:
Ui pellen en snipperen. Paprika’s schoonmaken en in reepjes snijden. Tomaat van zaadjes ontdoen en vruchtvlees in stukjes snijden. Mie in 4 minuten klaarmaken volgens gebruiksaanwijzing, koud afspoelen en laten uitlekken. Intussen nasivlees in ca. 4 minuten rondom bruin bakken in de olie. Uisnippers en nasikruiden toevoegen en ca. 2 minuten mee laten bakken. Paprikareepjes, tomaatstukjes, 1 eetlepel ketjap en 1 dl. water toevoegen, alles even doorroeren en met deksel schuin op pan ca. 5 minuten laten stoven. Mie losmaken met 2 vorken en toevoegen. Alles goed mengen en al omscheppend in een paar minuten heet laten worden. Op smaak brengen met zout, peper en de overgebleven eetlepel ketjap. |