Ingredienten: (2 pers.):
25 gram boter
2 haaskarbonades
½ eetlepel (witte wijn)azijn
zout
zwarte peper
doosje cantharellen (100 gram)
sjalotje of klein uitje
1 theelepel gedroogde tijm
1 dl.vleesfond | Bereiding:
Veeg de cantharellen voorzichtig schoon, snij de onderkant van het steeltje af en snij grote exemplaren in vieren. Snipper de sjalot of het uitje. Wrijf de karbonades in met de azijn. Schroei ze in een koekenpan snel dicht in de boter en bak ze daarna in ca. 10 minuten bruin en gaar. Regelmatig keren. Bestrooi de karbonades met zout en zwarte peper, haal ze uit de pan en hou ze warm op twee voorverwarmde borden onder aluminiumfolie. Doe de sjalotsnippers, tijm en cantharellen in het bakvet en bak al omscheppend ca. 3 minuten op hoog vuur. Schep de paddestoelen op de karbonades. Voeg de fond toe aan het bakvet, roer het aanbaksel los en laat een minuut koken. Schep wat van de jus over de karbonades met cantharellen. |