Nieuws   Zoeken 

Karen's luchtige Monchou-perzik-pudding
Ingredienten: (6 pers.):
6 blaadjes witte gelantine
1blik perzik op lichte siroop
( ca 800 gram)
200 gram zachte monchou
1 eetlepel citroensap
3 eiwitten
1-2 eetl suiker
eventueel 1eetl perziklikeur
Bereiding:
week de gelantine en ruim koud water tot ze zacht zijn. Laat intussen de perziken uitlekken houd 1 dl van het sap apart. Pureer 150 gram van de perziken samen met de in stukjes verdeelde monchou en het citroensapin een foodprossor. Verhit het perziksap en los hierin de ,van het vuur de goed uitgeknepen gelatineop. Roer het gelantinemengsel goed door het monchoumengsel en laat het mengsel iets lobbig worden. Klop intussen de eiwitten wet 1 รก 2 eetlepels suiker heel styf. Schep het iets lobbig geworden monchou mengsel op de eiwitten en spatel het geheel luchtig door elkaar. Doe het monchou mengsel over in een omgespoelde puddingvorm (inhoud ca 3/4 liter)en laat de pudding in de koelkast ca 4 uur opstyven. Maak de saus: Houd 2 halve perziken achter voor de garnering en pureer de rest in een foodprocessor tot een dikke sausroer eventueel de likeur door de saus. Snijd de achtergehouden perziken in schijfjes Stort de pudding op een schaal en garneer het af met de schijfjes perzik en de saus.
Receptnummer: 6924 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Karen
Opmerking:
Dit recept heb ik uit een boekje van monchou en moet zeggen dat dit heerlijk is. En als je een feestje hebt dat je de pudding al een dag van te voren kan maken en de saus op de dag zelf kan maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept