Ingredienten: (4 pers.):
1 kip
4 eetlepels olijfolie
2 uien
1 teentje knoflook
2 koffielepels kerriepoeder
peper/zout
6 dl kippenbouilon
1 mespunt kurkama
enkele saffraandraadjes
2 kaneelstokjes
125 gr gedroogde (ontpitte)pruimen
5 eetlepels honing
sap van 2 citroenen
100 gr amandelschilfers | Bereiding:
week de pruimen in lauw water.versnijd de kip en korst de stukken rondom bruin in de hete olie. pel de ui,knoflook en hak fijn. voeg ui,knoflook,kerriepoeder,peper en zout toe. laat enkele minuten meebakken en overgiet met de kippenbouillon.voeg de kurkuma,saffraan en de kaneelstok toe en breng op smaak met peper en zout. laat de kip 40 minuten sudderen op een laag vuur,voeg de uitgelekte pruimen,honing en citroensap bij de kip.laat gedurende enkele minuten sudderen.serveer de kip op een voorverwarmde schotel.schik er de pruimen rond,overgiet met de saus en bestrooi met geroosterde amandelschilfers |