Nieuws   Zoeken 

Nanoe's tahoe met pittige perziksaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 Blok tahoe
voor de marinade:
3 eetl ketjap manis
1.5 theel sambal
1 eetl citroensap
peper, zout
1 theel gemberpoeder (djahé)
paprikapoeder
Voor de saus:
1 ui
1 teentje knoflook
olie
1 blikje tomatenpuree
half bouilltablet
1 blik halve perziken
Bereiding:
snijd de tahoe in blokjes. Doe de ingredienten van de marinade door elkaar en leg hier de blokjes tahoe in. Vul aan met water tot de blokjes onder staan en schep alles voorzichtig om. Laat het een uur staan. Haal dan de blokjes uit de marinade, maar bewaar deze voor de saus. laat de blokjes uitlekken op keuken papier. Bak ze in olie in 10 min bruin. Haal ze uit de pan. Fruit in dezelfde pan de gesnipperde ui en een uitgeperst teentje knoflook. Voog de tomaten puree toe en vervolhens de marinade. Los hierin het bouillontablet op. Snijd de perziken in blokjes en voeg ze samen met wat perziksap toe aan de saus. (je kunt de saus wat binden door wat aardappel meel toe te voegen). Schep de tahoe door de saus en laat deze zachtjes heet worden.
Receptnummer: 7159 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Hotting
Opmerking:
Om de saus wat pittiger te maken kun je wat cayennepeper aan de saus toevoegen.
Lekker met rijst.
Dit recept is niet van mezelf, maar ik ben er zo dol op en heb het al aan zoveel vriendinnen doorgegeven dat dat ik vind dat iedereen dit moet kunnen maken.
Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept