Nieuws   Zoeken 

Marieke's Mexicaanse taart
Ingredienten: (4 pers.):
1 pakje roomboterbladerdeeg
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gr rundergehakt
1 zakje tacokruiden
1 grote vleestomaat
1 rode paprika
2 eieren
2 dl slankroom
100 gr geraspte cheddar kaas
1 zak tacochips (nacho cheese)
1 snufje cayennepeper
1 eetlepel sambal manis
1 bosje bladselderij
1 klein blikje crispy maiskorrels
Bakboter of olie
Taartvorm van ca 24 cm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 Graden. Fruit de gesneden ui en de geperste knoflook in de bakboter/olie. Doe het runderghakt erbij en bak dit rul. voeg de tacokruiden, gesneden tomaat, gesneden paprika, eetlepel sambal en snufje cayennepeper toe en laat dit 2 min al roerende warm worden. maiskorrels als laatste toevoegen. Bekleed ondertussen het beboterde bakblik met bladerdeeg. Verkuimel de tacochips heel fijn en verspreid dit gelijkmatig over de bladerdeeg. Meng in een kom de slankroom,eieren,kaas en de klein gesneden bladselderij. Verspreid het gehakt/groentemengsel in de bakvorm (op de tacochips). Giet het ei/room mengsel gelijkmatig over het gehaktmengsel. Plaats de taart in de oven en wacht circa 30 min. Eet smakelijk!
Receptnummer: 7256 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: marieke
Opmerking:
Een hartige taart met de smaak van taco's, Erg lekker als hoofdmaaltijd (voor 3 grote eters) met een salade erbij. Ook heel goed koud als hapje te gebruiken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept