Nieuws   Zoeken 

Gea's macaronischotel met groente
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. macaroni.
zout, peper,
50 gr. boter
500 gr. broccoli
1 bos lente-uitjes
275 gr. maiskorrels (uit blik)
2 plakken ham (250 gr.)
300 gr. geraspte goudse kaas
6 eieren
200 gr. slagroom
1 th. l. bascilicum
1 kilo tomaten
Bereiding:
Macaroni koken in water met zout. Broccoli verdelen in roosjes en 5 min. in licht gezouten water koken. Goed laten uitlekken. Lente-uitjes fijnsnijden. Maiskorrels laten uitlekken. Ham in dobbelsteentjes snijden. Ovenschotel invetten en de helft van de macaroni erin scheppen. 1/3 van de geraspte kaas erover strooien. Broccoli verdelen over kaas. Mais en ham mengen en erover verdelen. Met de helft van de resterende kaas bestrooien. Helft van de uien op de kaas leggen, dan de overige macaroni erop. Eieren met slagroom kloppen en op smaak brengen met zout, peper, bascilicum. Resterende boter in vlokjes over de schotel verdelen. Afdekken met folie, en in de oven op 220° 40 min. bakken. Na 30 min. de folie eraf halen Intussen tomaten ontvellen, halveren, en met de snijkant naar beneden op schotel leggen. Bestrooien met peper en zout. Bedekken met overige uien en kaas, en nog eens 25 min. bakken.
Receptnummer: 7526 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 80 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept