Nieuws   Zoeken 

Joep 's farfalle con pollo e funghi
Ingredienten: (2 pers.):
200 gram kipfilet
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
400 gram gepelde tomaten (vers of uit blik)
100 gram champignons
200 gram Farfalle pasta (strikjespasta)
Italiaanse keukenkruiden (oregano of verse basilicum)
1 tl bouillonpoeder.
Bereiding:
Zet een pan met ruim water op om de pasta in te koken. Zodra het water kookt, pasta toevoegen (eventueel met zout naar smaak toegevoegd). Kijk op de verpakking voor de kooktijd.
Kook vervolgens water om de tomaten te ontvellen. Maak met een scherp mes een snee in het vel van de tomaat. Leg de tomaten vervolgens in het water dat net van de kook is en laat 5 minuten staan. Na 5 minuten de tomaten ontvellen en in blokjes snijden.
Ondertussen de ui snipperen en de knoflook snijen (in flinterdunne plakjes). Snij daarna de kipfilet in kleine blokjes en de champignons in dunne plakjes. Zet een grote koekenpan op het vuur, voeg twee eetlepels olijfolie toe. Laat de olie heet worden en fruit de ui en knoflook. Vervolgens de kipfilet toevoegen en op hoog vuur dichtschroeien. Voeg dan de gepelde tomaten toe. Breng het geheel aan de kook en voeg een theelepel bouillonpoeder toe en naar smaak Italiaanse keukenkruiden. Laat het geheel nog even op laag vuur koken.
Giet de pasta af. Blussen met koud water en met een beetje olijfolie in de pan op hoog vuur weer opwarmen. Serveer de pasta in diepe borden met de saus eroverheen.
Tip om bij te drinken: ideaal gerecht voor een zomerzoete Rose (liefst italiaans, toscaans)
Buon appetito!
Receptnummer: 763 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Joep Weerts
Opmerking:
Voor een snel resulaat gebruik gepelde tomaten uit blik. Is iets minder lekker en ook iets minder voedzaam, maar het spaart veel tijd!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept