Nieuws   Zoeken 

Diana's rabarbercompote met aardbeien
Ingredienten: (4 pers.):
800 g rabarber
1 dl druivensap uit een pak
200 g geleisuiker
250 g aardbeien
1 el suiker
1 dl crème de cassis (zwarte bessenlikeur)
Bereiding:
Voorbereiden: Rabarber schoonmaken, wassen en in stukjes van ca. 2 cm snijden. In pan rabarber met druivensap en geleisuiker aan de kook brengen. Ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Laten afkoelen. Aardbeien wassen, schoonmaken en halveren. In een kom doen: aardbeien, suiker en crème de cassis. Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Bereiden: Aardbeien door de afgekoelde rabarber scheppen en en de compote over 4 schaaltjes of coupes verdelen. Eventueel garneren met slagroom. Ook lekker met ijs of rijstepap.
Receptnummer: 7730 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept