Nieuws   Zoeken 

Diana's rumpot met vers fruit
Ingredienten: (12 pers.):
500 g aardbeien (mei)
1 1/4 kg suiker
1 1/4 fles rum 54 procent
500 g kersen (juni)
500 g perziken en/of abrikozen (juli)
500 g pruimen (augustus)
1/2 ananas (ongeveer 500 g) (september)
Bereiding:
MEI Rumpot met heet water goed omspoelen en afdrogen. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. In zeef goed laten uitlekken. Met keukenpapier droogdeppen. *Aardbeien in kom doen. 250 g suiker erover strooien. Kom afdekken en ongeveer 1 uur laten staan. Aardbeien met suiker in rumpot scheppen. Zoveel rum erbij schenken tot vruchten ongeveer 2 cm onder staan. Schoteltje omgekeerd op aardbeien leggen. Rumpot afdekken met plastic folie. Eventueel met elastiek vastzetten. Deksel op rumpot zetten. Op koele droge plaats wegzetten. Na ongeveer 4 weken op dezelfde manier volgende vruchten erbij doen. JUNI Kersen wassen en steeltjes verwijderen. Eventueel met kersenontpitter pitten eruit halen. In zeef kersen goed laten uitlekken. Met keukenpapier droogdeppen. Zie verder recept vanaf* JULI Perziken en abrikozen schillen, halveren en pitten verwijderen. In schijfjes snijden. Zie verder recept vanaf * AUGUSTUS Pruimen wassen, halveren en pitten verwijderen. In schijfjes snijden. Zie verder recept vanaf* SEPTEMBER Ananas in plakken van ongeveer 1 cm snijden en dik schillen. Zwarte pitjes en kern eruit snijden. Ananas in stukjes snijden. Zie verder recept vanaf* Nu ongeveer 6! weken laten staan. Dan is het klaar. Af te wisselen met: frambozen, bramen, meloen, peren, grote druiven. Gebruik: puur: als vruchtenbowl of garnering van toetje (ijs, vla o.i.d.) Aangelengd met mineraalwater: als cocktaildrank. Uitgelekt fruit: als taartvulling.
Receptnummer: 7731 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Dit is natuurlijk helemaal niet "snelklaar". Ik kwam dit recept tegen in mijn receptenmap. Oorspronkelijk stond het ergens begin jaren tachtig of zo in een "Tip". (Nu "Tip culinair") Ik heb het jaren geleden een keer gemaakt. Was heel lekker en heel alcoholisch. Je hebt er dus wel een grote pot voor nodig. Ik heb zelf ooit zo'n echte zware rumtopf cadeau gekregen, die nu leeg als decoratie in de keuken staat. Destijds dus in mei begonnen en met Kerstmis nog van genoten...... De vermelde 12 personen slaat natuurlijk nergens op, maar ik moest iets invullen om te kunnen versturen. Ook de aangegeven bereidingstijd is in dit geval natuurlijk onzin.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept