Nieuws   Zoeken 

Diana's mueslicake met rozijnen en noten
Ingredienten: (12 pers.):
1 sinaasappel
100g rozijnen
1 zakje hazelnoten (65g Baukje)
200g zachte boter of margarine
200g witte basterdsuiker
zout
4 eieren
150g tarwe-volkorenmeel of gewone patentbloem
50g basismuesli (AH)
Bereiding:
Sinaasappel uitpersen. Rozijnen met het sinaasappelsap aan de kook brengen en laten afkoelen. Hazelnoten grof hakken. Cakevorm (inh. 1 1/2 liter) met boter invetten en bestuiven met bloem. Oven voorverwarmen op 175 graden. In een kom boter met suiker en een snufje zout ca. 10 minuten kloppen. Eieren één voor één erdoor kloppen. Volgende ei pas toevoegen als het vorige ei geheel is opgenomen. Volkorenmeel en muesli luchtig erdoor scheppen. Rozijnen afgieten en droogdeppen met keukenpapier. Rozijnen en hazelnoten door het deeg scheppen. Cakedeeg overdoen in de vorm. In het midden van de oven de cake in ca. 1 1/4 uur gaar en goudbruin bakken. Cake ca. 15 minuten in de vorm laten afkoelen. Daarna de vorm keren en de cake uit de vorm nemen. Cake verder laten afkoelen.
Receptnummer: 7746 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
ca. 20 plakjes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept