Nieuws   Zoeken 

Diana's gremsjelies
Ingredienten: (10 pers.):
7 matzes
2 lepels boter of margarine
3 eieren
150g suiker
75g gepelde amandelen
100g rozijnen
1 tl kaneel
50g gember
50g sukade
1 geraspte citroenschil
zout
Bereiding:
Breek de matzes en leg ze in een kussensloop of vouw een servet om de matzes heen. Wrijf nu de matzes zo fijn mogelijk. Haal de kruimels uit de sloop, leg ze in een vergiet, laat er zoveel water overlopen, dat de kruimels wel vochtig maar niet te nat worden. Was de rozijnen en wel ze. Snijd de amandelen, de sukade en de gember zeer klein. Klop de eieren. Roer suiker, rozijnen, amandelen, sukade, gember, citroenschil, zout, kaneel, vet, eieren en matzekruimels doro elkaar. Kneed het tot een grote bal. Vorm er ovale koekjes van. Bak ze in frituurvet ongeveer 3 minuten op 190 graden of in plantenmargarine in de koekepan goudbruin.
Receptnummer: 7755 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
dit is een oud Joods recept en wordt met Pesach (Joods Pasen) gegeten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept