Ingredienten: (4 pers.):
1 grote ui, kleingesneden
1 knoflookje, geperst
2 el olie
450g kipfilet
2 el Patak milde kerriepasta
ev. restje kippenjus
beetje kippenbouillon met een scheutje witte wijn
1 el bloem
allesbinder
scheutje melk of (koffie)room | Bereiding:
Dit is echt een doe-het-maar-op-je-gevoel-recept. Uitje en knofje fruiten, kipfilet in stukjes erbij, laten bakken tot het bruin is, kerriepasta erbij + de bloem erover strooien en kort meebakken. Dan de kippenbouillon erbij (ongeveer 1 dl), goed roeren! en geleidelijk zoveel melk toevoegen tot een dikke ragout ontstaat. Lekker even zachtjes laten pruttelen. Niet laten aanbranden! Eventueel wat gesnipperde peterselie erbij. Hol een broodje uit, ragout erin, dichtklappen en klaar! Indien nodig nog wat binden met allesbinder en als je het te scherp vindt afblussen met een beetje melk of room. |