Nieuws   Zoeken 

Arie's knolselderijsoep met champignons en spekblokjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 kleine knolselderij
2 uien
1 teen knoflook
150 gr champignons
20 gr boter
100 gr spekblokjes
2 eetl.fijngehakte peterselie
1 ltr.vleesbouillon
Bereiding:
Snijdt de knolselderij in plakken.Verwijder de schil. Snijdt de plakken in blokjes.Snipper de uien en pel de knoflook.Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Smelt de boter in de soeppan en fruit de ui zacht en lichtbruin.Voeg de spekblokjes en de knoflook uit de knijper eraan toe.Bak alles nogeens enkele minuten op een laag vuur.Giet de bouillon in de pan. Doe de selderijblokjes in de hete bouillon en laat ze in 20 min.gaar koken.Laat de champignons de laatste 3 min.meekoken.Voeg op het laatste moment de peterselie toe.
Receptnummer: 7891 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept